Toekomstacademie: wat is de ervaring van Peter en Ahmed

Peter en Ahmed over hun ervaring met de Toekomstacademie en waarom zij zich hebben opgegeven.

Denise Beuving
20/9/2022

Zoals we in dit bericht al deelden zit de Toekomstacademie voor softwareontwikkelaars erop. Twaalf weken lang werden negen nieuwkomers (statushouders) met een passie voor programmeren en een achtergrond in de IT of wiskunde getraind om hun softskills (professionele vaardigheden/personal branding) en hardskills (inhoudelijke kennis op het gebied van softwareontwikkeling) te vergroten.

Elke deelnemer werd gekoppeld aan een buddy vanuit Camas IT of zusteronderneming Perspectief. Peter van den Berg, commercieel adviseur bij Perspectief, was een van de collega’s die zich aanmeldde als buddy. Hij begeleidde Ahmed. In dit interview vertellen Peter en Ahmed over hun ervaring met de Toekomstacademie en waarom zij zich hebben opgegeven.

Ahmed, hoe ben je bij de Toekomstacademie terecht gekomen en waarom heb je je opgegeven?

"Via mijn contactpersoon bij de gemeente ben ik in aanraking gekomen met de Toekomstacademie. Ik besloot onderzoek te doen naar wat de Toekomstacademie was. Ik was al snel overtuigd dat dit een juiste organisatie voor mij was waar ik ervaring kon opdoen."

Hoe heb je de Toekomstacademie ervaren?

"Persoonlijk vond ik de cultuur van de Toekomstacademie zeer interessant. Ik werd serieus genomen en er werd naar mij geluisterd. Dat waardeer ik heel erg. Tijdens de Toekomstacademie heb ik de kans gekregen om de eerste stap te zetten. De studie en de begeleiding die ik kreeg waardeerde ik enorm en het was ook erg leerzaam. Ik vind het geweldig dat ik de kans heb gekregen om mij in diverse onderwerpen te verdiepen op het gebied van IT."

Peter, hoe heb jij de Toekomstacademie ervaren?

"Het was en is heel gaaf om Ahmed te leren kennen. Hoewel we niet heel veel contact hadden, is de klik goed en hebben we leuke gesprekken gehad. We hebben ook een keer bij Ahmed thuis afgesproken. Daar heeft hij heerlijke Libische macaroni voor mij gekookt."

Waarom heb je je opgegeven?

"Omdat ik het belangrijk en waardevol vind om iets voor een ander te betekenen als ik die kans krijg."

Meer van dit soort verhalen? Lees dan het verhaal van Evelien en Semih en Johan en Serkan.

Bronnen