Vernieuwd werknemersportal

Wat zijn de voordelen van versie 2?

Denise Beuving
1/11/2022

In 2018 lanceerden wij ons werknemersportal. Dit portal is een goed beveiligde omgeving waarin medewerkers inzicht hebben in hun eigen (verzuim)dossier en waarin zij communiceren met de arboprofessional. Zo ontvangen zij via dit portal op een veilige manier uitnodigingen voor bijvoorbeeld een spreekuur met de (bedrijfs)arts, rapportages van de verzuimconsultant, de uitslag van een PMO of een reflectieverslag van een coach. Ook kunnen zij zelf feedback geven op een traject of het opvragen van medische informatie goedkeuren. Tegelijkertijd voldoen wij hiermee aan het inzagerecht vanuit de wetgeving.

De werknemersportal is onderdeel van het softwareplatform CAMAS. De afgelopen jaren is CAMAS beetje bij beetje vernieuwd. Zo zijn er nieuwe talen en tools toegevoegd, waardoor we steeds meer konden voldoen aan de wensen van onze eindgebruikers. Maar door al deze veranderingen is CAMAS erg complex geworden. Hierdoor duurde het doorvoeren van wijzigingen steeds langer. Daarom was het nu toch echt tijd voor een grote verandering. Namelijk werknemersportal versie 2.

Wat zijn de voordelen precies van dit nieuwe werknemersportal?

Voor dit nieuwe werknemersportal werken we met de nieuwste Microsofttechnologie. Dit geeft onze ontwikkelaars de mogelijkheid om sneller te werk te gaan. Ook heeft de nieuwe technologie voordelen voor onze eindgebruikers. CAMAS reageert namelijk sneller en directer, waardoor er goede interactie is.

Tijdens de vernieuwing hebben we direct drie grote verbeteringen meegenomen:

- Medewerkers kunnen in de werknemersportal nu kiezen voor zes talen. De gebruikersinterface is afgestemd op de meest gebruikte talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans, Pools en Turks).

- Je kunt versie 2 van de werknemersportal straks ook op je telefoon gebruiken.

- We maken gebruik van een designsysteem. Hierdoor is de ‘look and feel’ eigentijds en intuïtief.

Ons uitgangspunt is om in de toekomst veel functionaliteiten toe te voegen die medewerkers helpen om vitaal en duurzaam aan het werk te blijven. Deze eerste vernieuwing is hiervoor een belangrijke stap. Wij hopen dat onze eindgebruikers de werknemersportal nu als nog prettiger ervaren.

Bronnen